str. Trandafirilor, nr. 9
Alba-Iulia, jud. Alba

Tel/Fax: 0258 813 259
FESTIVALUL ALBA-AFRODA, AUGUST 2008 - CENADE

-> Galerie foto Festivalul Afroda 2008<-

Festivalul ALBA AFRODA, Ciugud - iulie 2011
Festivalul ALBA AFRODA, Săsciori - iulie - august 2010
Festivalul ALBA AFRODA, Rădești - august 2009
Festivalul ALBA AFRODA, Cenade - august 2008
Festivalul ALBA AFRODA, Sâncel - august 2007
Festivalul ALBA AFRODA, Vingard - septembrie 2006

In perioada 2-3 august 2008 a avut loc in comuna Cenade cea de-a IV editie a Festivalului  Alba Afroda organizatat de catre Consiliul Judetean Alba, Primaria Cenade si Asociatia Alba Afroda. Festivalul s-a derulat pe o perioada de 2 zile astfel:

 

- in prima zi, sambata, a avut loc "Cupa prieteniei la fotbal" unde echipele de fotbal ale comunelor participante s-au "luptat" pentru castigarea pozitiei de invingator ai a marelui premiu.
Locul I a fost castigat de echipa de fotbal din Sintimbru care a luat acasa un miel si cupa, locul II echipa din Cergau care a castigat o cupa, 2 lazi de bere si o minge, locul III - echipa din Sincel care a castigat o cupa, o lada de bere si o minge, iar locul IV - echipa din Ciugud care a castigat o minge de fotbal. Desi doar 4 echipe au iesit invingatoare, restul echipelor participante au primit o diploma de participare.


- a doua zi, duminica, a avut loc in Cenade, festivalul comunelor. Deschiderea oficiala a fost facuta de D-na Rodica Parau, presedinta Asociatiei Alba Afroda si primarul comunei Cenade, d-nul Neamtu Ilie. Fiecare comuna a sustinut un mic program artistic pregatit special pentru festival. Prima reprezentatie a dat-o grupul folcloric de fluierasi din comuna Cenade care au incantat participantii cu frumusetea melodiilor. A urmat comuna Radesti care a avut-o ca invitata pe d-na Lia Ciobanu, doi instrumentisti la taragot si acordeon si un cor de copii.

Festivalul Alba Afroda Cenade 2008
Comuna Rosia de Secas, prin grupul de adulti a prezentat costume traditionale si obiceiuri din aceea zona, comuna  Cergau a prezentat obiceiul de seceris, comuna Sincel a fost prezenta prin corul barbatesc si grupul de tineri,care au sustinut atmosfera de sarbatoare prin cantece populare traditionale.Comuna Sasciori a fost prezenta cu un grup folcloric si un grup de copii, comuna Spring a adus in fata celor prezenti un grup de copii si un grup de adulti, comuna Ciugud a prezentat un cor de copii si unul de adulti, comuna Sintimbru a fost prezenta si ea cu un grup de copii si adulti.

Dupa prezentarea tuturor comunelor, la lasarea intunericului, a urmat focul de tabara care a dat un plus de pitoresc spectacolului acompaniat de muzica pentru tineret. La festivitate a participat si D-l Ion Dumitrel presedintele Consiliului Judetean Alba care prin institutia pe care o conduce a contribuit financiar la realizarea acestui festival de promovare a traditiilor si obiceiurilor populare intre comune.

Festivalul ALBA AFRODA, Ciugud - iulie 2011
Festivalul ALBA AFRODA, Săsciori - iulie - august 2010
Festivalul ALBA AFRODA, Rădești - august 2009
Festivalul ALBA AFRODA, Cenade - august 2008
Festivalul ALBA AFRODA, Sâncel - august 2007
Festivalul ALBA AFRODA, Vingard - septembrie 2006