str. Trandafirilor, nr. 9
Alba-Iulia, jud. Alba

Tel/Fax: 0258 813 259
ZIUA TRANDAFIRILOR, CIUMBRUD - IUNIE 2008

-> Galerie foto Ziua trandafirilor 2008 <-

Ziua trandafirilor - iunie 2004
Ziua trandafirilor - iunie 2007
Ziua trandafirilor - iunie 2008
Ziua trandafirilor - iunie 2009
Ziua rozelor - iunie 2011

Anul acesta, pe data de 28 iunie, a avut loc la Ciumbrud, a VIII a editie a festivalului "Ziua Trandafirilor".
Evenimentul a fost organizat de catre Consiliul Judetean Alba, Asociatia Alba Afroda, OJCA Alba, Primaria Aiud, Asociatia Amicii Rozelor din Romania si Liceul Agricol Ciumbrud in incinta caruia a si avut loc evenimentul.
Festivalul  a inceput la ora 11.00 cand personalitati importante din judetul Alba au luat cuvantul de deschidere. Au fost prezenti: cei doi vicepresedinti ai Cosiliului Judetean Alba d-nii Alin Florin Cucui si Sorin Bumb, directorul de  buget-finante al Consiliului Judetean Marian Aitai, d-nul senator Alexandru Peres, d-nul deputat Popa Nicolae, primarul comunei Sancel d-nul Ilie Fratila, primarul comunei Radesti d-nul Aurel Lazar, primarul Aiudului d-nul Horatiu Josan si nu in ultimul rand presedintele Asociatiei Amicii Rozelor, domnul Stefan Wagner.

Dupa deschiderea oficiala, cei prezenti la festival au participat la prezentarea domnului Wagner, unul dintre cei mai mari specialisti  in materie de trandafiri din Romania, asupra modului de cultivare si ingrijire a trandafirilor in Johanessburg, Africa de Sud.

Producatorii de trandafiri au participat la o conferinta tinuta de consilierul ministrului agriculturii, D-l Ciprian Alic, care a fost prezent la acest eveniment pentru a discuta posibilitati de crestere a veniturilor in agricultura prin accesarea fondurilor europene.

Pentru cei mici prezenti la eveniment s-a organizat un concurs de desene cu tema "Cel mai frumos trandafir", unde copii de toate varstele si-au demonstrat talentul in arta desenului realizand un minunat panou de expozitie. Toate desenele au fost  premiate cu diploma, cadouri si inghetata spre incantarea micutilor.

Surpriza mult asteptata a evenimentului, tombola cu premii, a "daruit" majoritatii detinatorilor de bilete diferite cadouri, incheindu-se cu traditionalul tort Afroda ca si premiul I.

Pe tot parcursul zilei vizitatorii, in numar mare, au putut admira frumoasele aranjamente de trandafiri pregatite de catre producatori, expuse in incinta parcului. Ca in fiecare an, la eveniment au mai particpat viticultori si producatori de produse lactate precum si reprezentanti ai diverselor edituri cu carti  in domeniul horticulturii.

La finalul programului, producatorii de trandafiri au fost premiati de catre presedintele Consiliului Judetean Alba, domnul Ion Dumitrel, pentru efortul depus in organizarea evenimentului si pentru activitatea depusa in domeniul dezvoltarii horticulturii in zona Ciumbrud.

Mass-media a fost prezenta la eveniment prin Antena 1, National TV, ziarul Unirea, Monitorul de Alba si Ulpia Jurnal care ne-au ajutat foarte mult la promovarea Zilei Trandafirilor.

Festivalul s-a incheiat cu Balul Trandafirilor, joc si voie buna pentru toti cei ramasi pana la final.

Ziua trandafirilor - iunie 2004
Ziua trandafirilor - iunie 2007
Ziua trandafirilor - iunie 2008
Ziua trandafirilor - iunie 2009
Ziua rozelor - iunie 2011