str. Trandafirilor, nr. 9
Alba-Iulia, jud. Alba

Tel/Fax: 0258 813 259
ZIUA TRANDAFIRILOR, CIUMBRUD ȘI AIUD - IUNIE 2009

-> Galerie foto Ziua trandafirilor 2009 <-

Ziua trandafirilor - iunie 2004
Ziua trandafirilor - iunie 2007
Ziua trandafirilor - iunie 2008
Ziua trandafirilor - iunie 2009
Ziua rozelor - iunie 2011

In data de 27 iunie 2009, la Ciumbrud și Aiud a avut loc a IX-a ediție a Zilei Rozelor. Evenimentul a fost  organizat de Consiliul Județean Alba cu sprijinul Primăriei municipiului Aiud, Asociației Amicii Rozelor- Producătorii din Ciumbrud și Asociației Agricole Alba Afroda. Producătorii de trandafiri din Ciumbrud au fost  în centrul atenției, alăturându-li-se în acest an producători de flori din întreg județul Alba: din Alba Iulia, Ocna Mureș, Aiud, Sâncrai, Colțești, Lancrăm, Gârbova de Jos.

"A devenit o tradiție la noi, ca în luna iunie, în fiecare an, să sărbătorim trandafirii, să omagiem producătorii, pentru perpetuarea și dezvoltarea acestei îndeletniciri, deloc simplă dar deosebit de frumoasă", a declarat unul dintre producători, inginer Andrei Molnar din Ciumbrud.

Ideea extinderii și îmbogățirii acestui eveniment aparține CJ Alba si Asociatiei Alba Afroda,  preocupati de promovarea produselor realizate în județ și a producătorilor dar și de crearea unui cadru adecvat în care producătorii de flori să se facă cunoscuți atât specialiștilor cât și publicului larg participant la acest frumos eveniment.

Organizatorii au pregătit numeroase și atractive momente precum: inedita paradă a florilor în care s-au  încolona trăsuri și mașini decorate cu flori, majorete care și-au etalat frumusețea în acordurile muzicii de fanfară, o minunată  și bogată expoziție de flori și decorațiuni de grădină, un atelier în aer liber Ikebana, în care florile au fost vedetele unor aranjamente sofisticate și a unor combinații vegetale neașteptate, stand de carte de specialitate, care a oferit informații și noutăți celor interesați de cultivarea florilor.

Amatoarele de produse cosmetice pe bază de plante au descoperit o gamă variată de produse oferită de firme de specialitate.

"La umbra unei pălării. înflorate" a fost titlul unei expoziții organizate la Ciumbrud,  urmată de concursul cu premii acordate celor mai frumoase pălării decorate în ton cu evenimentul.

Copiii din zonă au  susținut un atrăgător program de dansuri.  Producătorii din zona Ciumbrud au fost gazdele unei degustări de vinuri într-un cadru adecvat.

Cu talie normală, pitici sau agățători, din luna mai până toamna târziu, trandafirii dau  frumusețe aleilor parcurilor, curților, grădinilor și locuințelor iar în anotimpul friguros, cultivat în sere, rămâne floarea pe care orice suflet iubitor de frumos o dorește. Cei prezenți au putut admira peste 400.000 de trandafiri din mai mult de 70 soiuri. În fiecare an, vizitatorii au rămas uimiți de atâta frumusețe. Printre cele mai apreciate soiuri se numără: Imperatrice Farah, Queen Elisabeth Rose, Foc de tabără, Sachsen  Grüss, Graham  Thomas...

Ziua trandafirilor - iunie 2004
Ziua trandafirilor - iunie 2007
Ziua trandafirilor - iunie 2008
Ziua trandafirilor - iunie 2009
Ziua rozelor - iunie 2011